Bulut Sunucu Kullanmanız İçin 5 Sebep
Bulut sunucu çözümlerini kullanmanın birçok faydası vardır. Bu makalede, bir bulut sunucu çözümü kullanmak istiyorsanız size neler sağlayacağı hakkında bilmeniz gerekenlerin bazılarını seçtik.
Maliyet azaltma
Küçük veya orta ölçekli bir işletmeniz varsa ve bütçeniz sınırlıysa, sunucu donanımı ve bakımı için ödenen ücret artabileceğinden ve çok pahalı olabileceğinden, yerinde sunucu barındırma sizin için ideal bir seçenek olmayabilir. Bu nedenle, bulut sunucu mükemmel olabilir. Düşük maliyetlere sahip olmak, bulut sunucu kullanmanın en önemli faydalarından biridir.
Veri merkezinde bulunan bulut sunucunuzun operasyonlarını yönetmenize yardımcı olması için büyük bir BT ekibine ihtiyacınız olmayacağından ve bulut sağlayıcınızın ekibi size yardımcı olabileceğinden, bulut sunucu kullanarak maliyetleri de azaltacaksınız. Bulut sistemlerinde kapalı kalma süresi yaygın olmadığı için kapalı kalma süresi maliyetleri de azalır ve olası kapalı kalma süresi sorunlarını çözmek için zaman veya para harcamak zorunda kalmazsınız.
Yükseltilmiş güvenlik
Çevrimiçi faaliyet gösteren her işletme, veri güvenliği konusunda endişe duyar. Bu nedenle, bulut sunucu mükemmeldir çünkü üst düzey güvenlik sağlar. Bulut sunucu sağlayıcıları, endüstri standardı güvenlik yönergelerine uyar ve bulut sunucudaki her düğüm, verileriniz için bir koruma sağlar. Şifreleme, kimlik doğrulama ve erişim kontrolü gibi tüm temel korumaları sunarlar.
Çoğu bulut sunucu sağlayıcısı, bulut veri korumasını artırmak ve verileri güvenli bir şekilde depolamak için bu temel güvenlik özelliklerine daha yüksek güvenlik önlemleri ekler. SSL koruması, veri şifreleme, yedeklemeler, yedek kaynaklar, çok faktörlü kimlik doğrulama vb. gibi gelişmiş güvenlik özellikleri sağlarlar.
Ek olarak, veriler fiziksel sürücülerde veya sunucularda saklanmayacağından, herhangi birinin çalınması çok zordur. Verileriniz, kapsamlı şifreleme ve oturum açma güvenlik sistemi ile bulut sunucu sağlayıcısı tarafından güvence altına alınacaktır.
Esneklik ve Ölçeklenebilirlik
Bulut sunucu ile sağlanan kaynaklar, bir müşterinin ihtiyaçlarını karşılamak için kolayca ölçeklendirilebilir ve sunucunun fiziksel kısıtlamaları yoktur. Bulut sunucu harika bir seçenektir çünkü işletmelere daha fazla esneklik sağlar ve ister ekstra bilgi işlem gücü ister depolama alanı gereksin, BT departmanlarını bütçelerine göre verimli ve hızlı bir şekilde büyütmelerine veya küçültmelerine olanak tanır.
Bulut tabanlı sunucu, dalgalanan veya artan bant genişliği gereksinimleri olan işletmeler için mükemmeldir çünkü fiziksel altyapıya yatırım yapmadan bulut kapasitenizi kolayca artırabilirsiniz. Bu ölçeklenebilirlik ayrıca dahili operasyonel sorunlar ve bakımla ilgili tehlikeleri de azaltır.
Mükemmel Erişilebilirlik
İşletmeler için, iş araçlarının ve kaynaklarının her yerde mevcut olması en uygunudur. Ve bulut sunucu, telefonla veya masaüstünde, şirket içinde veya yurtdışında herkesin bağlanmasını mümkün kılar. Bulut sunucu, belgelere, arka uç dosyalarına, yazılıma ve şirket web sitesine erişimi kolaylaştırır.
Bulut sunucu ile herhangi bir çalışan kolayca uzaktan çalışabilir ve bulut arabirimi aracılığıyla şirketle bağlantı kurabilir. İhtiyaç duyacakları tek şey internete bağlanmak için bir cihaz. Bulut altyapısı, işletmenizin verilerinin her zaman erişilebilir olmasını sağlayarak kurumsal üretkenliği ve verimliliği artırır.
Yedekleme ve Veri Kurtarma
Bulut sunucu kullandığınızda, yaptığınız her şey bulutta depolanır, bu da verilerinize herhangi bir cihazdan erişebileceğiniz anlamına gelir. Verileriniz kapasiteden bağımsız olarak bulutta depolanabileceğinden, yedekleme ve geri yükleme işlemlerine yardımcı olur. Veriler değişir ve izlenmesi gerekir, bu nedenle eski yazılım sürümleri bir noktada gerekirse kurtarma için saklanır.
Fiziksel sunucunuz ciddi şekilde hasar görmüşse, hasarlı sunuculardan verileri kurtarmak zor ve hatta bazen imkansızdır. Bu, işletmeler için sorunlara neden olabilir ve kritik verileri kaybedebilir.
Ancak, bulut sunucu söz konusu olduğunda, bu sorunlar önemsizdir. Bulut sunucu ile bilgisayarınıza zarar verirseniz verilerinizi kaybetme riskiniz çok düşüktür. Ayrıca buluttaki veriler birden çok yerde depolanır, yani sunucularından birinde sorun olsa bile yedek olduğu için verileriniz güvendedir.