Fiziksel Sunucu Nedir?

Fiziksel sunucu, istemci ismi verilen başka bir program tarafından yapılan tüm istemlere yanıt verebilen bir bilgisayardır. Ayrıca bir ağdaki merkezi kaynaktan istenilen hizmetlere ulaşımı idare eder. Sunucular bilgileri istemcilere gönderen modelin bir parçası olarak çalışılmaktadır.
Böylelikle sunucunun amacı olan bilgiyi paylaşma ve kaynakları vermektir. Buradan tüm internetin istemci-sunucu modeli olduğunu anlayabiliriz.
Bu modelde milyonlarca sunucu internete bağlı olarak dünyanın her yerinde hiç durmadan çalışmaktadır. Bazı sunucular yalnızca tanımlanmış görevleri için kullanılır.
Örnek olarak bir program sunucusu web sitesi barındırma işlemini gerçekleştirebilir. Başka bir deyişle ağ kullanıcıları bu bilgisayar programının kopya verisini bilgisayarlarına yüklemelerine gerek kalmadan çalıştırarak kullanabilirler.
Web sunucuları siteyi kolayca host edebilirler. Dosya sunucuları ise klasörleri ve dosyaları bir ağ içerisinde paylaşırlar.
Sunucular sürekli olarak istenilen hizmetleri verirler ve bu sebeple birçok sunucu kesinlikle kapatılamaz.
Kapatılan sunucular hizmet dışı olacağı için ağ kullanıcılarının ve firmaların büyük meseleler yaşamasına neden olur.
Firmalar için büyük ehemmiyet taşıması sebebiyle işletme sunucularının kusur oranı en az olan özel ekipman bileşenleriyle kurulması gerekir.
Dedicated Server ile sunucu yönetiminde yüksek performansı yaşayın.

Bir Yorum

  1. Makaleyi okuduktan sonra fiziksel sunucuların sanal sunuculara göre hangi avantajları olduğunu merak ettim. Acaba bu avantajların yanı sıra fiziksel sunucuların dezavantajları da var mıdır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu