Wordpress

2022 En Güzel WordPress Galeri Eklentileri Listesi

wordpress sunucu
Share

Merhabalar,

Web sitenizde resimlerinizin slayt şeklinde ileri ve geri olarak sergilenmesi sitenizi ziyaret eden kullanıcıların dikkatini çekip tıklamasını ve sitenin anasayfasını veya ürün, kategori sayfalarının güzel gözükmesini sağlayabilir wordpress tabanlı bir web site kullanıyorsanız wordpress galeri eklentisi yazımızda size önerebileceğimiz birbirinden farklı wordpress galeri eklentisi işinize yarayabilir.

1. Envira Gallery – WordPress Galeri Eklentisi

Web sitelerin içerik ürün ve sayfalarda resim eklemesi oldukça önemlidir kullanıcılara bu resimler her zaman ilgi çekici gelebilir ve bu resimlerin içerisine eklenen bağlantılar kullanıcıları farklı sayfalara yönlendirebilir bu yüzden wordpress galeri eklentisi listesi arasında ilk sırada envira gallery eklentisi yer alıyor pek çok wordpress kullanıcısının memnuniyetle kullanıdığı wordpress galeri ekleme eklentisidir.

Envira Gallery Özellikleri

WordPress galeri eklentileri arasında en çok kullanılan eklenti olmasını sağlayan özelliklerini aşağıda listeledik envira gallery en iyi wordpress galeri eklentisi yapan özellikleri sırasıyla şöyle

  1. Albüm: İçeriklerinizi oluştururken veya sayfalarınızı tasarlarken albümleri sergilemek isteyebilirsiniz envira gallery bunu size kolaylıkla sağlamaktadır.
  2. Lightbox Galeri: Lightbox, kullanıcı sitenizde bulunan bir resime tıkladığında resimin ön plana çıkmasıdır bu özellik kullanıcı deneyimi ve sitenin güzel gözükmesi açısından oldukça faydalıdır.
  3. Masonry Galeri: WordPress galeriye resim eklerken eklediğiniz resimlerin genellikle boyutları farklı olmaktadır fakat varsayılan olarak hepsi ilk bakışta aynı gelebilir fakat bu wordpress galeri eklentisi için bu durum böyle değil bu eklenti ile resimlerin gerçek boyutlarını gözlemleyebilirsiniz.
  4. Mosaic Galeri: Yazı içerisine eklediğiniz resimlerin uygun bir şekilde hizalanmasını sağlamaktadır.
  5. Featured Content Galleri: Öne çıkan yazılarınızdan bir fotoğraf galerisi oluşturmanızı sağlamaktadır bu özellik kullanıcıların en önemli yazılarınızı görmesini ve tıklamasını sağlamaktadır.
  6. Pagination Galeri: Seçtiğiniz resimlerin sayfalara bölünerek tıklama ile ilerlemesini sağlamaktadır.
  7. Sosyal Paylaşım Butonu: WordPress tabanlı sitelerde sosyal medyada yazıları hızlıca paylaşmanızı sağlayacak sosyal medya butonları eklemenizi sağlar.

2. NextGen Pro Gallery – WordPress Galeri Eklentisi

WordPress galeri eklentisi listesinde pek çok farklı özelliğe sahip resim galerisi eklentisi bulunuyor bu eklentiler arasında NextGen Pro eklentisi kendi içerisinde pek çok özelliği diğer eklentilere kıyasla ücretsiz olarak sunmaktadır.

E-ticaret siteleri için vazgeçilmez bir wordpress galeri eklentisi çünkü ürün resmi olarak sergilediğiniz resimlere tıklayan kullanıcı resimi bir ürün olarak inceleyebilmektedir.

Fotoğrafçı ve tasarımcılar içinde oldukça kullanışlı bir wordpress galeri eklentisi çünkü fotoğrafçıların fotoğraf satmak veya tasarım hizmeti vermek için genellikle bu eklentiyi kullanmaktadır bunun sebebi resimlerin kalitesini bozmamasıdır.

Yorum Özelliği: Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar oluşturduğunuz galeri içerisindeki resimlere ayrı veya veya direkt galeriye yorum yapabilir ve bu yorumları başka kullanıcılar da görebilir.

Diğer wordpress resim galerisi eklentisi gibi bu eklentinin de sosyal medya paylaşım butonları ve galerilerin altına yazı ekleyebilmenizi sağlamaktadır.

3. Modula WordPress Galeri Eklentisi

Kullanıcı dostu ve SEO performansını etkilemeyecek bir wordpress galerisi eklentisi arıyorsanız modula wordpress galeri eklentisi işinize yarayabilir bu eklentinin en önemli özelliği eklediğiniz resimlerin boyutunu ve kalitesini bozmamaktadır.

Modula wordpress resim galerisi eklentisi resimlerinizde herhangi bir değişiklik yaptığınızda hızlıca gözlemleyebilmenizi sağlamaktadır.

Resimlerinizi daha canlı veya kaliteli gözükmesi için resimlerinize filtre ekleme özelliği de sunmaktadır.

Yüklediğiniz resimlerin çalınmaması için filigran ekleyebilirsiniz.

Bir çok wordpress resim galerisi eklentisi ücretli ve ücretsiz versiyonu bulunuyor bu eklentinin fiyatı 39 ila 129 dolar arasında alacağınız hizmete göre değişmektedir.

4. Everest Gallery Lite – WordPress Galeri Eklentisi

Everest gallery lite wordpress galeri eklentileri arasında oldukça yeni bir eklentidir fakat kullanıcıların büyük bir çoğunluğu eklentiden memnun olduğunu belirtmiştir wordpress uygulama mağazasında uygulamaya yapılan yorumlara bakıldığında da kullanıcıların memnun olduğu gözlemlenmektedir.

Everest gallery lite, yeni bir eklenti olmasına rağmen büyük web siteler tarafından kullanılmaktadır yeni bir eklenti olması ücretsiz sürümünde pek çok özelliği kullanıma sunmaktadır diğer wordpress galeri eklentileri ile kıyaslandığında kullanımı avantajlıdır. Animasyon ekleme ve tasarlama gibi farklı özellikleri bulunmaktadır fakat bu ücretli versiyon için geçerli ücreti ise 21 dolardır.

5. Meow Gallery – WordPress Galeri Eklentisi

Meow Gallery eklentisi japon ve fransızlar tarafından geliştirilmiştir. WordPress galeri eklentisi en önemli özelliği oldukça hızlı çalışması ve SEO performansını olumsuz etkilememesidir.

Meow gallery wordpress galeri eklentisi içerisinde ücretsiz olarak kullanabileceğiniz 4 farklı galeri tasarımı bulunmaktadır.

Galeri içerisinde bulunan resimlere iç ve dış link verebilme özelliği ile sitenizi ziyaret eden kullanıcılara site içi ve site dışında yönlendirme yapabilirsiniz.

Bloggler için en önemli özelliği seyahat ederken fotoğraflarınızı haraplaştırabilmenizi sağlamaktadır bunun yanında görsellere ses ekleyebiliyorsunuz. Ücretli versiyonu 19 dolardır.

6. Gridzy Image Gallery – WordPress Resim Galerisi Eklentisi

En iyi wordpress galeri eklentileri listesi arasında 6. sırada gridzy image gallery eklentisi yer alıyor bu eklentinin en önemli özelliği seo performansını ve fotoğrafların kalitesini bozmamasıdır.

Galeri içerisine eklediğiniz fotoğrafları yakınlaştırmanızı sağlamaktadır bunun yanında photo swipe özelliğide bulunmaktadır.

Bu eklenti ile eklediğiniz galeri içerisinde bulunan fotoğraflar farklı mobil cihazlarda aynı boyutta ve kalitede görüntülenebilmektedir.

WordPress galeri resim eklentisi olarak sade ve zarif bir eklenti arıyorsanız bu eklentiyi kullanabilirsiniz.

7. FooGallery – WordPress Galeri Resim Eklentisi

WordPress platformu içerisinde resim ve video eklemek kullanıcıları memnun etmede ve arama sonuçlarında sıralama elde etmede oldukça önemlidir.

İçeriklerinize ve sayfalarınıza resim ve video eklemek için ayrı ayrı eklenti kullanmanıza gerek yok çünkü bu wordpress resim galerisi eklentisi ile hepsini birlikte yapabilirsiniz.

FooGallery wordpress galeri eklentisi en önemli özelliği kullanımı oldukça basittir çünkü sürükle bırak olarak çalışmaktadır ve hızlı olması hızlı şekilde düzenleme yapabilme imkanı sağlamaktadır.

Kendi yükleyeceğiniz resimler dışında instagram ve adobe uygulaması içerisinde de resimleri yükleme imkanı sunmaktadır.

8. 10Web Photo Gallery – WordPress Galeri Eklentisi

WordPress resim galerisi eklentisi listesinde sekizinci sırada 10web photo gallery wordpress galeri eklentisi yer alıyor bu eklentinin de diğer eklentiler gibi ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunmaktadır.

10web photo gallery wordpress galeri eklentisi yüklediğinizde varsayılan olarak iki galeri tasarımı bulunmaktadır. Bu eklenti sadece varsayılan tasarımları değil kendi tasarımlarınızı da yaratmanıza imkan sağlamaktadır.

Galeri için kullanacağınız görsellerin başkaları tarafından kullanılmaması için görsellere logo ve fligran ekleyebilmenizi sağlamaktadır bu görsellerin farklı platformlarda paylaşılabilmesi için sosyal medya paylaşım butonları da bulunmaktadır.

9. FAT Image Gallery – WordPress Galeri Oluşturma Eklentisi

WordPress resim galerisi eklentisi listesinde 9. sırada fat image gallery yer almaktadır bu eklentininde diğer wordpress eklentileri gibi ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunmaktadır.

Fat image gallery wordpress galeri eklentisi şık ve zarif görsellerle birlikte bir galeri sunusu oluşturmanızı sağlamaktadır.

Galeri için yüklediğiniz fotoğrafların boyutunu otomatik olarak düzenlemektedir bununla beraber fotoğraflarınıza ekleyeceğiniz yazıların yazı tipini ve galeri yazı tiplerini de değiştirebilirsiniz.

Fat image wordpress galeri eklentisi yüklediğinizde karşınıza 5 farklı galeri formatı çıkmaktadır bu eklenti ile sadece görseller değil videolar içinde bir slayt sunusu hazırlayabilirsiniz

10. Essential Grid Gallery – WordPress Foto Galeri Eklentisi

Essential grid gallery eklentisi ile web sitenizin sayfaları veya içerikleri içerisinde galeriler oluşturabilirsiniz oldukça kullanışlı ve kullanıcı memnuniyeti odaklı çalışan bu eklenti wordpress platformu içerisinde en çok kullanılan eklentiler arasında yer almaktadır.

Bu eklenti iler resimlerinizi sergilemek dışında sosyal medya platformlarında ki hesaplarınızın bağlantılaırını da ekleyerek kullanıcıların hesaplarınızı takip etmesini sağlayabilirsiniz.

Bu eklenti diğer eklentilere kıyasla daha fazla hazır tasarım sunmaktadır 50 ye yakın hazır şablon ile hızlıca kendi resimlerinizle galeri oluşturabilmektesiniz.

Essential grid WordPress galeri eklentisi, E-ticaret siteleri içinde kullanımı kolaylaştırmak için woocommerce teması ile uyumlu olarak çalışabilmektedir

 

İlginizi Çekecek Diğer İçeriklerimiz;

2022 WordPress Siteniz İçin En İyi 9 SEO Eklentisi
2022 Güncel WordPress SEO Rehberi
2022 Faydalı WordPress Eklentileri