22.04 – 20.04 Ubuntu’da VMware Workstation Nasıl Kurulur?
Bu kılavuzda, Ubuntu 22.04 | 20.04.
VMware Workstation, Windows ve Linux sistemleri için tasarlanmış bir tip 2 hipervizördür. Windows veya Linux ortamlarında sanal makineler oluşturmanıza ve yönetmenize olanak tanır.
Vmware Workstation genel olarak iki ürüne ayrılır: VMware Workstation Player ve VMware Workstation Pro .
VMware Workstation Player kişisel kullanım için ücretsizdir, VMware Workstation Pro ise bir lisans gerektirir. İlki ticari olmayan bir araçtır ve yalnızca temel işlevleri sağlarken Workstation Pro profesyonel ve daha gelişmiş bir sanallaştırma çözümüdür. Her ikisi de Linux ve Windows sistemlerinde çalışır ve hemen hemen aynı kurulum gereksinimlerine sahiptir. Ayrıca her ikisi de 64 bit Intel ve AMD CPU’larla x86 tabanlı mimaride çalışır.
1) VMware Workstation PRO’yu İndirin
VMware Workstation Player, resmi olarak Ubuntu 22.04 ve 20.04 depolarında barındırılmamaktadır. VMware Workstation’ı Ubuntu 22.04’e kurmak için Resmi VMWare indirme Sayfasını ziyaret edin ve aşağıda belirtildiği gibi kurulum paketini indirin.
Bu kılavuzun yazıldığı sırada en son sürüm VMware Workstation Pro 16’dır ve indirme boyutu 500MB’ın biraz üzerindedir.
Kurulum paketi, ana dizininizde bulunan İndirilenler klasörüne indirilir. Bunu aşağıdaki gibi ls komutunu kullanarak onaylayabilirsiniz .
ls Downloads
2) VMware Workstation’ı kurun
Kuruluma başlamadan önce aşağıda apt komutunu kullanarak önkoşulları yükleyelim,
$ sudo apt update $ sudo apt install -y build-essential
VMware Workstation kurmak için aşağıdaki bash komutunu çalıştırın. Daha yeni bir sürüm sunulacaksa VMware Workstation kurulum dosya adının sizinkinden farklı olacağını lütfen unutmayın.
$ sudo bash VMware-Workstation-Full-16.2.4-20089737.x86_64.bundle
Komut, Vmware yükleyicisini çıkarır ve sisteminize VMware yükler. Bu yaklaşık 5 dakika sürer, bu yüzden sabırlı olun. En sonunda, kurulumun başarılı olduğuna dair onay alacaksınız.
3) Gerekli ek çekirdek modüllerini kurun
VMware iş istasyonunun sorunsuz çalışması için bazı ek çekirdek modülleri gereklidir. Bu nedenle, bunları aşağıdaki gibi yükleyin.
$ sudo vmware-modconfig --console --install-all
4) VMware Workstation’ı Başlatın
Kurulum sürecindeki son adım, VMware Workstation’ı başlatmak ve kurulumu tamamlamaktır. Bu nedenle, ‘ Faaliyetler ‘ sekmesine tıklayın ve ardından aşağıda gösterilen simgeye tıklayın.
Aşağıdaki pencere açılacaktır. Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesini okuduğunuzdan ve şartları kabul ettiğinizden emin olun. Ardından bir sonraki adıma geçmek için ‘ İleri’ye tıklayın.
Benzer şekilde, bir sonraki lisans sözleşmesi şartlarını kabul edin ve ‘ İleri ‘ye tıklayın.
Ardından, VMware Workstation’ı başlattıktan sonra herhangi bir güncellemeyi kontrol edip etmeyeceğinizi seçebilirsiniz. Bu tamamen size kalmış ve seçiminizi yaptıktan sonra ‘ İleri’ye tıklayın .
Ardından, VMware Workstation satın aldıysanız bir lisans Anahtarı girin. Alternatif olarak, başvurunuz yoksa, başvuruyu 30 gün boyunca değerlendirmeyi seçebilirsiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra ‘ Bitir’e tıklayın .
‘ Bitir ‘ düğmesine tıkladığınızda, kimlik doğrulamanız istenecektir ve bu nedenle şifrenizi girin ve ‘ Kimlik Doğrula ‘ düğmesine tıklayın.
Son olarak, VMware Workstation görüntülenecektir. Görünen açılır pencerede ‘ Tamam’ı tıklayın .
Buradan sanal sunucularınızı oluşturabilir ve yönetebilirsiniz.
Çözüm
Bu, Ubuntu 22.04 ve 22.04’te VMware Workstation’ın nasıl kurulacağına ilişkin bu kılavuzu tamamlamaktadır. Artık Linux, Windows ve hatta BSD gibi UNIX çeşitleri dahil olmak üzere favori işletim sistemlerinizi kolaylıkla çalıştırmak ve test etmek için sanallaştırma özelliklerinden yararlanabilirsiniz. VMware Workstation Pro ile başlarken her şeyin en iyisi.
Makalenin içeriği oldukça açıklayıcı ve yardımcı. Ancak, VMware Workstation PRO’nun ücretsiz bir sürümünü kullanmanın mümkün olup olmadığını merak ediyorum. Ücretsiz bir seçenek var mı?
Merhaba! Bence VMWare Workstation PRO, sanal makine ortamında çalışmak isteyenler için harika bir seçenek. Ancak, bu yazıda daha detaylı bir açıklama yapılabilirdi. Özellikle, VMware Workstation’ı hangi işletim sistemlerinde kullanabileceğimize dair bir bilgi verilebilir mi? Bu konuda kararsız kalan birkaç kişi olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler!